Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Anyám nem érzi a súlyát semminek
  2023-12-13 03:37:50, szerda
 
   
  Anyámat felhívtam telefonon, hogy elmeséljem, miket sikerült elintéznem, de legtöbbször üres fájdalommal zárul a beszélgetés, mert csak saját maga érdekli, nem kíváncsi rám egyáltalán. Régen nem tartottam vele a kapcsolatot, de akkor könnyű volt, mert a gyerekeim kicsik voltak és kitöltötték bennem az űrt és a rettegés érzetét, ami nekem az anyát jelentette mindig, átvette a szeretet és az újabb rettegés a volt férjemtől.

Születésem óta szégyenlem magam helyette, sőt az egész világ helyett, mint kiderült. Nem tudott magyarul szépen beszélni és nagyon csúnyán, trágárul beszélt. Először is, miután megszülettem, nem fürösztött, csak néha, én sírtam minden este az égő és csípő fájdalom miatt. Nagynéném hozott olyankor csodakenőcsöt, vazelint és bekenegetett, mondta,hogy a jányt megint nem fürösztöttétek? Minden éjjel a cirkuszaira ébredtem, visítozott, cibálta a növényeket ki az udvaron, hatalmas jeleneteket rendezett apával. Születés-névnapjára telehordtuk a szobáját virágokkal, de ő nem értékelte, cirkusz volt a köszönet. Nem szereti az élő virágokat. Engem időnként vitt magával alibiből a bácsijaihoz, akikkel éppen szórakozott, mert mindenkivel kikezdett. Én meg süllyedtem el szégyenemben, miatta hagytam abba a gitár tanulást is, mert bejárt a tanáromhoz is flörtölni. Ahhoz az egyhez ért, a flörtöléshez a férfiakkal, meg az emberi érzéssel rendelkezők megszégyenítéséhez, csúfolásához,híreszteléséhez, pletykához. Tele hazugsággal minden szava, még soha nem mondott igazat, maga is elhiszi, amit mond, de szinte mindenki bedől neki, mint a gyámügy, ahová apa jelentett,hogy nem törődik velünk,nem ad nekünk enni sem. Kibeszélte magát, apa került ki vesztesen. Még a rendőrség is őt védte. Egyszer egy Imre nevű barcikai toronydarussal feltörte apa szobáját, széttépte a természetjáró tagkönyveket, ellopta a tagdíjakat. Apa kihívta a rendőrséget, de azok nem tettek semmit anyám ellen akkor sem, amikor előttük az öcsém felé dobta a baltát, aki elmondta,hogy látott mindent.
1ö67 óta éltünk fényevésen, ami csak tiszta víz fogyasztását jelentette, míg ő szórakozott a palikkal (ahogyan Palikkal be is állította az elmeosztály) arany és ezüstruhákban járva az orvosok által adott beutalókkal az üdülőket. Tele voltunk bolhával a lakásba vitt macskáitól. 9 éves korom óta magamra mostam, meg az öcsémre talán. Vadon éltünk, senki sem törődött velünk. Ceruzára, radírra, füzetre nem adott pénzt, nem is mertünk hozzá szólni. Mikor egyszer betörte a fejemet a cipősarkával,mert nem tudott fodrászhoz menni, őt utánozva, aki minden éjjel gyógyszerrel mérgezte magát, beszedtem a fiókból a gyógyszereket. Arra ébredtem több napos eszméletlenség után,hogy azt kiabálta, azt hitted, hogy ettől megdögölsz? Kurvázott engem, mert a fogamzásgátlótit is bevettem a fájdalomcsillapítók mellett.

Tegnap elmesélte, hogy a mostohaapám halála után beszedte a gyógyszereket, kiment a temetőbe és ráfeküdt a sírra. Már megvolt a közös gyerekük, akit otthon hagyott egyedül. De soha semmi baja nem lett a rengeteg altatótól, felébredt és hazament. Én megértően fogadtam a közlését, mert természetes volt mindig,hogy csak ő számít egyedül, de megemlítettem, hogy nem volt jó hatással ránk, mert én is beszedtem a gyógyszereket követendő példaként. Erre kitámadott, hogy a fogamzásgátlóit. Mondtam, hogy nem tudtam, milyen gyógyszerek azok, Te már kurváztál engem 12 évesen. Erre azt felelte,hogy megvolt rá az oka, mert jóval később, Hollóházán maxikabátot vettem, nyárit, amiben télen is jártam, amire tellett az ösztöndíjamból. Tehát megvolt az oka,hogy kurvázzon, ahelyett, hogy bocsánatot kérne, legalább most, 88 évesen majdnem. Tettei felfoghatatlanok,még a gyámügyön is feljelentett 15 éves koromban, hogy én kurválkodom,három gyerekes nős emberrel vagyok jóban, aztán mikor megkaptam az idézést, odalökte nekem, hogy itt van,vidd Gyuszit is, takarodjatok innen mind a ketten. Felvette a családit és a gyerektartást egy ideig, de a mostohaapámmal utazgattak belőle, meg húst hússal ettek, miközben mi éheztünk. Még villanyt sem engedtek égetni, gyertyafény mellett feküdtem a hideg spájzban. Öcsém rosszabbul járt, őt a kamrába költöztette, miután megházasította az elmeosztállyal Vona Gábor ricsei elmeosztálya idején, szerepe végrehajtásakor, agyi sokkolásával együtt,mert nincs arca, személyisége, azzal a váddal,hogy perverz. Anyám jelentette fel és juttatta Ricsére.

Visszahívtam telefonon, mondtam neki, hogy semmi értelme nincsen annak,hogy mi beszélgessünk, ha neki kell elnézni mindig mindent. Mit foglalkozok a régi dolgokkal, válaszolta.Megkérdeztem tőle,miért kellett engem születésem óta állandóan megaláznod. És az ő sorsát rendezte be ismétléshez 1983 óta a miiskolci elmeosztály Cilikés kezdetével Esztergályosnak, az anyja és az apja sorsával együtt, azzal, hogy olyan vagyok,mint anyám.

Mikor legyőztek Csernobilkor a világ urával, Rózsakeresztes renddel, Főnix utcanéppel, Talmuddal, Rákóczi térrel ózdiak mellett megkérdezte az ózdi gázszerelőt, milyen volt a lányommal. Ezt tette egy olyan emberrel, amilyen én voltam, aki megtestesítette az emberiség törvényeket.

Felszámítottam a vele való kapcsolatban a pár segítséget, amikor szívességet tett valamiben. Ezeket nagyra értékelem és nem felejtem el. A fájdalmam, amit miatta érzek, soha nem múlik el, különösen,hogy nem tudom vele lerendezni a történteket. Megvolt rá az oka, hogy kurvázzon, ezzel kiütéssel győzött tegnap ismét felettem. Csak sebek vannak bennem, olyanok,mint amikor Melindával, az osztálytásammal jártam iskolába és anyám odaszólt az utcán nekem: Mi van megint viszket a picsád, Melinda kell Neked,

Azt kívánta nekem mindezek mellett, mikor öcsémet védtem egyszer a bíróságra írva levelet, hogy sosem szerette anya, hogy addig legyek beteg, míg meg nem tanulom, mi az anyai tisztelet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fogamzásgátlótit, felfoghatatlanok, végrehajtásakor, híreszteléséhez, esztergályosnak, fogamzásgátlóit, megtestesítette, osztálytásammal, fürösztöttétek, eszméletlenség, mostohaapámmal, felszámítottam, rózsakeresztes, toronydarussal, megházasította, elmeosztállyal, ösztöndíjamból, gyógyszereket, beszélgessünk, csodakenőcsöt, természetjáró, ezüstruhákban, gyerektartást, megemlítettem, személyisége, szégyenemben, bekenegetett, megszülettem, elmeosztálya, csernobilkor, flörtöléshez, csúfolásához, kapcsolatban, visszahívtam, sokkolásával, fogyasztását, gyerekeim kicsik, rettegés érzetét, anyát jelentette, újabb rettegés, volt férjemtől, egész világ, jányt megint, cirkuszaira ébredtem, szobáját virágokkal, gitár tanulást, emberi érzéssel, természetjáró tagkönyveket, öcsém felé, orvosok által, lakásba vitt, öcsémre talán, Vona Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 19  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sose bánj semmit  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 19  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 19  Neked tudnod kell  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Alázat  Png telefon  Minden harmadik...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esti kép  Kaffka_Margit  Bertolt Brecht -től idézet  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 20  Bertolt Brecht -től idézet  Albert Einsteinről  Mi lenne ha  Png fotel  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A boldog családok mind hasonló...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png lepke  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png fotel  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Örülök, hogy látlak!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Szép álmokat!  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Őrizkednünk kell...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szívem tiéd  Fehér virág  Garai Gábor - Takarítás  Png fotel  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 20  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png csokor  Alvó cicák  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyerekeim kicsik, rettegés érzetét, anyát jelentette, újabb rettegés, volt férjemtől, egész világ, jányt megint, cirkuszaira ébredtem, szobáját virágokkal, gitár tanulást, emberi érzéssel, természetjáró tagkönyveket, öcsém felé, orvosok által, lakásba vitt, öcsémre talán, mostohaapám halála, közös gyerekük, rengeteg altatótól, gyógyszereket követendő, mostohaapámmal utazgattak, hideg spájzban, kamrába költöztette, elmeosztállyal Vona, régi dolgokkal, miiskolci elmeosztály, apja sorsával, világ urával, ózdi gázszerelőt, olyan emberrel, emberiség törvényeket, vele való, osztálytásammal jártam, utcán nekem, bíróságra írva, anyai tisztelet, fogamzásgátlótit, felfoghatatlanok, végrehajtásakor, híreszteléséhez, esztergályosnak, fogamzásgátlóit, megtestesítette, osztálytásammal, fürösztöttétek, eszméletlenség, mostohaapámmal, felszámítottam, rózsakeresztes, toronydarussal, megházasította, elmeosztállyal, ösztöndíjamból, gyógyszereket, beszélgessünk, csodakenőcsöt, természetjáró, ezüstruhákban, gyerektartást, megemlítettem, személyisége, szégyenemben, bekenegetett, megszülettem, elmeosztálya, csernobilkor, flörtöléshez, csúfolásához, kapcsolatban, visszahívtam, sokkolásával, fogyasztását, cipősarkával, tagkönyveket, gyógyszerrel, megkérdeztem, feljelentett, takarodjatok, szívességet, mindenkivel, kitöltötték, beutalókkal, foglalkozok, mostohaapám, beszélgetés, maxikabátot, jeleneteket, természetes, fájdalommal, szórakozott, törvényeket, költöztette, rendőrséget, gázszerelőt, hazugsággal, történteket, elmeosztály, gyógyszerek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1259
  • e Hét: 8732
  • e Hónap: 14973
  • e Év: 67239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.